Міноборони РФ заявило про атаку українських БПЛА на Крим, 10 з яких були знешкоджені

Новини
Фото: sevastopol.su

Міністерство оборони Росії стверджує, що 1 березня Україна нібито атакувала окупований Крим ударними безпілотниками, десять з яких були знешкоджені.

Про це заявив офіційний представник російського Міноборони Ігоря Конашенков.

«Запобігли спробі проведення київським режимом масованої атаки безпілотників на об’єкти Кримського півострова. Шість українських ударних безпілотних засобів було збито засобами ППО. Ще чотири українські безпілотні літальні апарати виведено з ладу засобами радіоелектронної боротьби», – сказав Конашенков.

Він також запевнив, що жертв і руйнувань на півострові не допущено.

Раніше російський Telegram-канал «Рыбарь», який за даними видання The Bell може бути пов’язаний с ФСБ, повідомив що в ніч на 1 березня Україна нібито здійснила наліт на окупований Крим за допомогою 15 безпілотників. При цьому використовувались, найімовірніше, китайські дрони «Мугін-5», кустарно дооснащені вибухівкою.

«З аеродрому Шкільний в Одесі, а також Красноглинський в Арцизі на півдні [Одеської] області вилетіли щонайменше 15 БЛА. З них шість було збито біля села Оленівка на мисі Тарханкут, вісім посаджено підрозділами РЕБ біля Євпаторії та Саки, а один – біля Красноперекопська», – написав Telegram-канал.

Як повідомлялось, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США вважають Крим територією України, перетворену Росією на величезну військову базу, і не стануть суперечити рішенням української сторони атакувати російські військові об’єкти на півострові.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.