Окупанти продовжують обстрілювати Херсонщину, поранені двоє чоловіків і однорічна дитина

Новини
Наслідки обстрілу в Бериславському районі Херсонщини, 01.03.2023 Фото: Facebook Поліція Херсонської області

Російські окупанти 1 березня продовжили обстрілювати Херсонську область. У селі Зміївка поранені двоє чоловіки, а у Чорнобаївці – однорічний хлопчик.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація у Telegram.

«У селі Зміївка на Херсонщині через російську атаку поранені двоє чоловіків. Це 54-річний місцевий мешканець, котрий дістав уламкове поранення стопи, та 34-річний волонтер з Кривого Рогу – його травми більш тяжкі. Чоловік, що прибув допомагати людям, котрі живуть під постійними обстрілами, сам потрапив під щільний ворожий вогонь. Він дістав уламкові поранення руки з неповною ампутацією передпліччя, складні перелами руки та ноги», – йдеться у повідомленні.

Постраждалих шпиталізували до Бериславської лікарні, де надають їм необхідну допомогу.

Також російські окупанти вдарили з артилерії по селу Чорнобаївка.

«Через ворожий обстріл поранення дістав однорічний хлопчик. Зараз карета швидкої везе малюка до лікарні, аби медики могли врятувати його життя. Хлопчик у середньому стані тяжкості, уламками скла йому поранило вуха та обличчя», – розповіли в ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.