США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $400 млн: додаткові боєприпаси до HIMARS, гаубиць і Bradley

Новини
Завантаження у США на літак 155-мм артилерійських снарядів для України Фото: defense.gov

США оголосили про черговий пакет військової допомоги для України на $400 млн.

Про це йдеться у заяві Міноборони США.

«Сьогодні Міністерство оборони оголошує про санкціонування президентської допомоги у сфері безпеки для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони. Цей пакет містить більше боєприпасів та допоміжного обладнання для бойових дій високоточної, артилерійської та бронетехніки України. Цей дозвіл є тридцять третім постачанням обладнання з інвентарних запасів для Міністерства оборони України адміністрацією Байдена з серпня 2021 року та оцінюється в 400 мільйонів доларів», – йдеться в повідомленні.

  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • додаткові артилерійські снаряди калібру 155 мм;
  • додаткові артилерійські снаряди калібру 105 мм;
  • додаткові боєприпаси калібру 25 мм;
  • броньовані мостоукладальники AVLB;
  • підривні боєприпаси та обладнання для прибирання перешкод;
  • тестове та діагностичне обладнання для обслуговування та ремонту транспортних засобів;
  • запчастини та інше польове обладнання.

Як повідомлялось, 24 лютого 2023 року Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги для України на загальну суму 2 мільярди доларів, який допоможе посилити протиповітряну оборону.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.