Російське командування робить ставку на піхотні атаки з малою підтримкою артилерії через нестачу боєприпасів – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

Британська розвідка вказує, що командування військ РФ продовжує наполягати на наступальних діях, що призводить до ближніх боїв за участі погано оснащеної російської піхоти, яка змушена атакувати укріплені українські позиції, озброєна лише автоматами та саперними лопатками, при мінімальній підтримці артилерійського вогню, оскільки в Росії не вистачає боєприпасів.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Останні дані з фронту в Україні свідчать про збільшення ближніх боїв. Ймовірно, це є результатом того, що російське командування продовжує наполягати на наступальних діях за участі здебільшого піхоти, з меншою підтримкою артилерійського вогню, оскільки у Росії не вистачає боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці звернули увагу, що наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти розповіли, що отримали наказ штурмувати український бетонний опорний пункт, будучи озброєні лише «вогнепальною зброєю та лопатами». Зокрема, один із резервістів розповів, що не був «ні фізично, ні психологічно» готовий до такої акції.

«Смертоносність стандартної малої піхотної лопати (МПЛ-50) особливо міфологізована в Росії. З тих пір, як вона була розроблена у 1869 році, вона мало змінилася, а її подальше використання як зброї підкреслює жорстокі та низькотехнологічні бойові дії, які стали характерними для більшої частини війни», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.