Окупанти похвалилися, що налагодили залізничне сполучення між «ДНР» та «ЛНР»

Новини
Посадка на поїзд на станції Ясинувата в «ДНР» Фото: YouTube TK Union

Окупаційна влада так званої «ДНР» заявила про те, що починаючи з 4 березня з Дебальцевого курсуватиме «міжрегіональний потяг» до окупованого Луганська. Залізничне сполучення між так званими «ДНР» та «ЛНР» було перерване вісім місяців тому.

Про це пише сайт «ОстроВ» з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Пересічна за мірками до 2014 року подія була представлена як велике досягнення «молодих республік».

«Жителі ДНР, які багато років не мали можливості подорожувати залізничним транспортом, з великою радістю сприйняли новину про відновлення сполучення з ЛНР», – із захватом повідомляють місцеві пропагандисти.

Рух потягів між так званими «ДНР» та «ЛНР» був припинений 28 червня 2022 року через пошкодження залізничної колії.

При цьому окупанти досі не говорять про запуск руху потягів з окупованих районів Донецької та Луганської областей до Росії.

«На жаль, зараз з метою забезпечення безпеки пасажирів складно налагодити залізничне сполучення з іншими регіонами країни, але ми спільно з Мінтрансом РФ опрацьовуємо це питання на майбутню перспективу», – повідомив так званий «глава уряду ДНР» Віталій Хоценко.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.