Росія поповнює значні втрати бронетехніки застарілими танками Т-62, знятими зі зберігання – розвідка Британії

Новини
Танк Т-62М військ РФ з новим прицілом 1ПН96МТ-02 в Україні. Лютий 2023 року. Фото з соцмереж

Британська розвідка зазначає, що у відповідь на значні втрати важкої бронетехніки російська армія змушена знімати з консервації та перекидати в Україну 60-річні основні бойові танки Т-62, що мають безліч вразливих місць на сучасному полі бою.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Російські військові продовжують реагувати на важкі втрати бронетехніки, розгортаючи 60-річні основні бойові танки Т-62. Існує реалістична ймовірність того, що навіть частини 1-ї гвардійської танкової армії, імовірно головної танкової сили Росії, будуть переозброєні на Т-62, щоб компенсувати попередні втрати. Раніше планувалося, що у 2021 році 1-а гвардійська танкова армія отримає основні бойові танки нового покоління Т-14 «Армата», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, останніми днями в Україні також вперше було виявлено російські бронетранспортери БТР-50, які вперше надійшли на озброєння радянської армії у 1954 році.

«З літа 2022 року близько 800 Т-62 було знято зі зберігання, і деякі з них отримали модернізовані прицільні системи, які, швидше за все, підвищать їхню ефективність у нічний час. Однак ці обидва старовинні типи машин матимуть безліч вразливих місць на сучасному полі бою, зокрема відсутність сучасної динамічної броні», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.