На Миколаївщині на мінах підірвались четверо людей: один загинув, троє поранені

Новини
Загиблий чоловік внаслідок підриву на міні на Миколаївщині, 06.03.2023

У Миколаївській області 6 березня четверо людей підірвались на мінах, внаслідок чого один чоловік загинув та троє зазнали важких поранень.

Про це повідомив начальник поліції Миколаївщини Сергій Шайхет у Telegram.

«Село Зелений Гай Вітовського району. Двоє чоловіків приїхали оглянути поле, щоб почати його обробляти. Безпосередньо на самому полі вони знайшли ворожу міну. Один із чоловіків вирішив її власноруч знешкодити – небезпечна знахідка здетонувала», – написав Шайхет.

Він додав, що від отриманих тілесних ушкоджень 56-річний чоловік загинув на місці, а 37-річного місцевого мешканця, з численними мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями нижніх кінцівок доставили до лікарні.

Крім того, зазначив Шайхет, у селі Любомирівка двоє чоловіків, які виїхали на автомобілі ЗІЛ розпочати весняні роботи, наїхали на міну. Один із чоловіків зазнав мінно-вибухових і забійних травм та доставлений до лікарні. Інший чоловік не постраждав.

«Ще один жахливий випадок за сьогодні: в лісосмузі на околиці селища Любомирівка 41-річний чоловік збирав дрова та наступив на міну, залишену орками. Нині чоловік перебуває в лікарні у тяжкому стані», – розповів начальник поліції Миколаївщини.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.