Жителю Донеччини Сергію Дерев’янку, який «служив» на російських блокпостах у Бериславському районі на Херсонщині, повідомили про підозру

Новини
Фото: rg.ru

Бериславська окружна прокуратура Херсонської області повідомила про підозру мешканцю села Спартак Ясинуватського району Донецької області Сергію Дерев’янку за «службу» на російських блокпостах на тимчасово окупованій Херсонщині. Він незаконно зупиняв машини і перевіряв та привласнював особисті речі мирних людей поблизу сіл Ольгівка і Томарине та на Шиловій Балці. За скоєний злочин йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Документ опублікований на офіційному сайті Офісу генерального прокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

У ньому вказано, що Дерев’янко Сергій Васильович, 5 квітня 1974 року народження, не пізніше 17 травня 2022 року добровільно вступив до незаконного воєнного формування «ДНР» стрільцем «113 стрілецького полку мобрезерву 1 армійського корпусу» так званої «ДНР». 

З травня по серпень 2022 року він ніс «військову службу» на незаконно встановлених російськими окупаційними військами блокпостах у Бериславському районі. А саме: поблизу села Томарине Бериславської територіальної громади на трасі Т-04-03 Високопілля – Велика Олександрівка – Берислав, села Ольгівка Тягинської громади на трасі Р47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ, а також на перехресті в Шиловій балці. Там Сергій Дерев’янко незаконно перевіряв документи мирних людей, відбирав у них продукти і особисті речі. 

За скоєний злочин йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі – за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти призначили нову начальницю «відділу освіти» Каховки. Нею стала вчителька початкових класів Каховської школи №2, яка до цього незаконно очолила захоплену загарбниками Каховську школу №1 Олена Терещенко. 

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter