На Черкащині сили ППО збили російську ракету й безпілотник, війська РФ завдали удару по об’єкту життєзабезпечення у Запоріжжі

Новини
черкаси

На Черкащині українські військові у суботу збили ворожу ракету та безпілотник.

Про це розповів голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

«Інформую про наслідки останніх повітряних тривог на Черкащині. Пауза була потрібна для з’ясування деталей. Зокрема, в області «приземлено» дві ворожі цілі: ракету та безпілотник. Минулось без потерпілих і руйнувань. Працюють відповідні служби. Нагадую: у жодному разі не публікуйте точних локацій! Не ускладнюйте роботу наших захисників і не допомагайте ворогу прицільніше бити. Також звертаюсь до всіх: натрапили на уламки чи підозрілі предмети – в жодному разі не чіпайте їх! Відразу телефонуйте 101, 102. Бережіть себе! На зв’язку!», – розповів він.

Росіяни у суботу завдали удару по об’єкту життєзабезпечення у Запоріжжі.

«Сьогодні серед білого дня ворог вчергове підступно атакував Запоріжжя. На цей час відомо, що через ракетні обстріли в одному з районів міста сталося загоряння. Усі відповідні служби вже працюють на місці», – повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

«Ворог продовжує цілити по критичній інфраструктурі Запорізької області. Не маючи успіхів на полі бою зі Збройними силами України, сьогодні російські снаряди (попередньо С-300) спрямували в об’єкт життєзабезпечення обласного центру, в якому проживають кількасот тисяч мирних громадян, серед них велика кількість людей, які змушені були полишити свої домівки та тікати від російської окупації. Наразі залучені всі відповідні служби. Тримаймо стрій! Разом до перемоги!», – повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter