Заявки на вступ до «Гвардії наступу» подали 28 тисяч осіб – глава МВС

Новини
гвардия

Заявки на службу в бригадах «Гвардії наступу» подали вже 28 тисяч осіб.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«28 тисяч заявок від добровольців ми вже прийняли. Звичайно, не всі потрапляють в ці підрозділи, тому що достатньо жорсткий відбір. Навчання практично всіх підрозділів ми вже розпочали на полігонах нашої країни, і там не всі витримують», – заявив він.

Клименко повідомив про формування відомством штурмових бригад «Гвардія наступу» для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України 3 лютого. За його словами, основу цих підрозділів складатимуть чинні поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, які вступатимуть туди на добровільній основі.

Для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги для військовослужбовців і поліцейських. Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім у складі підрозділу і коли командир розумітиме, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, що зараз на сході українські воїни мають виграти час для накопичування резервів та початку контрнаступу.

Він відзначив, що для оборон Бахмуту залучені сили та ресурси, які не дають противнику реалізувати свій задум, ламають його плани та змушують відмовитись від просування вперед.

«Справжні герої зараз – це захисники, які на своїх плечах тримають східний фронт, та не шкодуючи ані себе, ані ворогів завдають йому максимальних втрат. Необхідно виграти час для накопичування резервів та початку весняного контрнаступу, який вже не за горами», – зазначив Сирський.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter