РФ зазнає надзвичайно великих втрат в Україні – розвідка Британії

Новини
войска РФ

Російські війська продовжують зазнавати надзвичайно великих втрат на полі бою в Україні.

Про це повідомляє Міноборони Британії із посиланням на дані розвідки.

«У той час як Росія продовжує зазнавати надзвичайно великих втрат, їхні наслідки відрізняються в різних регіонах країни. Пропорційно до чисельності населення, найбагатші міста Москва та Санкт-Петербург залишилися відносно «неушкодженими». Особливо це стосується сімей еліти країни», – повідомили в Міноборони.

Зазначається, що 21 лютого російські високопосадовці були сфотографовані в перших двох рядах аудиторії під час промови президента Путіна про стан справ в країні. Проте відомо, що ніхто з їхніх дітей не служить в армії.

«У багатьох східних регіонах Росії рівень смертності у відсотках від населення в 30+ разів вищий, ніж у Москві. Подекуди найбільше втрат зазнають етнічні меншини. В Астрахані приблизно 75% втрат у казахської та татарської меншин», – додали у Міноборони.

За даними британської розвідки, оскільки міноборони Росії намагається вирішити проблему постійного дефіциту військових, ізоляція заможніших і впливовіших елементів російського суспільства, швидше за все, залишатиметься головним міркуванням.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, українські захисники другу добу поспіль ліквідували понад тисячу російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 12.03.23 орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 159090 (+1090) осіб ліквідовано,
танків ‒ 3466 (+8) од,
бойових броньованих машин ‒ 6769 (+7) од,
артилерійських систем – 2487 (+4) од,
РСЗВ – 493 (+0) од,
засоби ППО ‒ 259 (+2) од,
літаків – 304 (+0) од,
гелікоптерів – 289 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2108 (+0),
крилаті ракети ‒ 907 (+0),
кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 5348 (+4) од,
спеціальна техніка ‒ 242 (+0).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter