РФ провела в Білорусі ротацію своїх військ

Новини
войска РФ Беларусь

У російських військах, що перебувають на території Білорусі, було проведено ротацію.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає командування Об’єднаних сил.

Наєв наголосив, що загроза наземних дій росіян із північного напрямку залишається низькою.

Він заявив, що нещодавно в Білорусі була проведена ротація російських військ, що перебувають там, – частина з них була виведена.

«Наразі є інформація про те, що на території Білорусі залишилися на чотирьох полігонах наметові містечка для того, щоб прийняти додаткові сили», – сказав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Наєв зазначив, що ситуація на північному напрямку стабільна та контрольована.

Росія має намір поглинути елементи оборонної промисловості Білорусі в рамках зусиль Кремля з переозброєння російської армії для підтримки тривалої війни проти України, йдеться у звіті аналітиків вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW).

За оцінкою ISW, Лукашенко, ймовірно, розплачується за відмову від більшої вимоги Путіна до білоруських сил приєднатися до вторгнення в Україну, роблячи менші поступки, від яких він роками стримувався. Запізнілі поступки Лукашенка та подальша відмова залучити білоруські сили до російського вторгнення вказують на рішучість Лукашенка утримати білоруські сили від прямої участі у російській війні проти України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.