Зеленський у День добровольця: Україна вдячна всім, хто відчув, що час стати воїном

Новини
Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна кожному і кожній, хто відчув, що пора стати воїном і пишається всіма добровольцями, які пішли боронити країну.

Про це йдеться у вітанні Зеленського до Дня добровольця, який в Україні відзначається 14 березня.

«У минулому – люди різних професій із різним життєвим шляхом та історією. Зараз – героїчні воїни. І обов’язково настане час – стануть українськими переможцями», – наголосив президент.

Він вказав, що українські добровольці, які за покликом серця встали на захист незалежності своєї держави, гідно захищають Україну разом з усіма бійцями українських сил оборони та безпеки.

«Україна вдячна кожному і кожній, хто відчув, що час стати воїном. Україна пишається всіма, хто здобуває перемогу для нашої держави. Україна завжди пам’ятатиме всіх своїх героїв, які віддали життя за свободу. Слава українським добровольцям! Слава Україні!», – зазначив глава держави.

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України 17 березня 2017 року, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. 14 березня 2014 року на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону для захисту України від російської агресії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.