Через дефіцит боєприпасів армія РФ змушена вводити ліміти на використання снарядів – розвідка Британії

Новини
САУ 2С1 «Гвоздика» Збройних сил РФ Фото: РИА Новости

Британська розвідка зазначає, що останніми тижнями дефіцит боєприпасів для російської артилерії погіршився настільки, що на багатьох ділянках фронту діє надзвичайно жорстке обмеження на використання снарядів.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Це майже напевно було ключовою причиною того, чому жодне російське формування останнім часом не змогло здійснити значущі в оперативному плані наступальні дії. Росія майже напевно вже вдалася до видачі старих боєприпасів, які раніше були віднесені до категорії непридатних», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вказали, що указом президента РФ від 3 березня 2023 року Міністерству торгівлі та промисловості визначено заходи щодо обходу повноважень керівників підприємств оборонно-промислового комплексу, які не виконують виробничі завдання.

«Росія все більше застосовує принципи командної економіки до свого військово-промислового комплексу, оскільки вона визнає, що її оборонні виробничі потужності є ключовою вразливістю у все більш виснажливій «спеціальній військовій операції», – зазначається в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.