Війська РФ тимчасово вичерпали наступальний потенціал на Донбасі – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

У британській розвідці вказують, російські війська тимчасово виснажили боєздатність розгорнутих на Донбасі формувань настільки, що навіть локальні наступальні дії зараз неможливі.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, останніми днями сили РФ та ПВК «Вагнер» зайняли плацдарм на захід від річки Бахмутка в центрі міста Бахмут. Минулого тижня річка позначила лінію фронту. Збройні сили України продовжують боронити західну частину міста.

Однак, зазначає британська розвідка, якщо говорити у ширшому плані по всій лінії фронту, то Росія демонструє одні з найнижчих темпів локальних наступальних дій, які спостерігалися принаймні з січня 2023 року.

«Швидше за все, це пов’язано з тим, що російські війська тимчасово виснажили боєздатність розгорнутих формувань настільки, що навіть локальні наступальні дії зараз неможливі. Російські лідери, ймовірно, намагатимуться відновити наступальний потенціал сил після поповнення особового складу та запасів боєприпасів. Тим часом командири, ймовірно, будуть змушені вибирати між проведенням наступальних операцій і веденням надійної оборони по всій лінії», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.