На Дніпропетровщині РФ атакувала дронами-камікадзе об’єкт критичної інфраструктури у Новомосковську

Новини
Shahed

На Дніпропетровщині пізно увечері 17 березня російські війська атакували дронами-камікадзе місто Новомосковськ. Три з них знищили засоби ППО, однак два потрапили в об’єкт критичної інфраструктури, там серйозні руйнування.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

«Військові з повітряного командування «Схід» знищили в небі над Дніпропетровщиною 3 ворожі безпілотники. Ймовiрно, «шахеди». Є й влучання. 2 БПЛА поцiлили в об’єкт критичної інфраструктури у Новомосковську. Там серйозні руйнування», – написав Лисак.

Він додав, що працюють всі служби. Наслідки атаки уточнюються.

В свою чергу Повітряне командування «Схід» підтвердило, що підрозділи протиповітряної оборони знищили три ударні БПЛА, яким ворог атакував Новомосковськ.

«17.03.2023 противником застосовано ударні БПЛА (імовірно «Shahed-131/136») з південно–східного напрямку по важливим критичним об’єктам в Дніпропетровській області. Три з них знищено силами і засобами підрозділів ПвК «Схід» в Дніпровському районі», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.