Війська РФ обстріляли Краматорськ касетними боєприпасами: дві людини загинули, п’ятеро – поранені

Новини
Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

На Донеччині російські війська 18 березня обстріляли Краматорськ касетними боєприпасами, внаслідок чого щонайменше дві людини загинули, ще п’ятеро отримали поранення. У місті пошкоджені десяток житлових будинків та декілька автівок.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

«Щонайменше 2 людини загинуло і 5 поранено – наслідок обстрілу Краматорська. Це – оперативні дані на 17:15. Росіяни обстріляли місто касетними боєприпасами, поцілили у парк Бернацького і ритуальну службу», – написав Кириленко.

За попередньою інформацією, додав він, пошкоджено з десяток житлових будинків та декілька автівок.

«Український Краматорськ – один із найбільших подразників для росіян. Вони цілеспрямовано б’ють по місту, намагаючись вбити якомога більше його мирних жителів», – зазначив голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.