Поблизу Києва ППО збила російській літальний об’єкт

Новини
Дрон-камікадзе Shahed-136 в небі над Києвом, 17.10.2022 Фото: Reuters

Київська міська військова адміністрація повідомила про збиття російського літального об’єкта поблизу Києва. О 15:39 було оголошено повітряну тривогу.

«Під час крайньої повітряної тривоги в повітряному просторі північніше Києва був виявлений ворожий об’єкт типу БПЛА. Силами і засобами ППО ціль була знищена. В черговий раз дякуємо нашій протиповітряній обороні!», – повідомив голова КМВА Сергій Попко, якого цитує пресслужба адміністрації.

Попко закликав усіх мешканців столиці чітко та неухильно дотримуватися вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку потрібно негайно прямувати в найближчі укриття.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter