Вибух у місті Джанкой знищив російські крилаті ракети «Калибр НК» – ГУР

Новини
Джанкой

Військова розвідка МО України повідомляє, що вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети «Калибр НК» під час їхнього транспортування залізницею.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони Украхни.

«Калибр НК» – ракети, призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї ― понад 2500 тисячі кілометрів по наземних цілях, та понад 375 кілометрів по морських.

Загадкова «бавовна» продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації», – йдеться в повідомленні.

У Криму сьогодні  повідомляли про вибухи та роботу ППО в районі військового аеродрому під Джанкоєм.

Як повідомляв ЦЖР, на околиці Джанкоя розташований аеродром (координати 45.704596, 34.421744), де базується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу ЗС РФ.

«Наразі тут  три ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28 і Ка-52. Тобто, було три, але українська авіація, ППО та хлопці зі «стінгерами» та «перунами» помітно зменшили кількість російських гелікоптерів», писав Євгеній Лешан у матеріалі «Тут може бути «бавовна». Північний Крим»

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів »Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є  легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у АР Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе,  тримаючись від цих об’єктів подалі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.