Рада призначила Оксена Лісового очільником Міносвіти, Олександра Камишіна – Мінстратегпрому та розширила повноваження віцепрем’єра Михайла Федорова

Новини
чрезвычайное положение
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада 21 березня призначила Оксена Лісового на посаду міністра освіти та науки України, Олександра Камишіна – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України та Михайла Федорова – віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

Він зазначив, що призначення Лісового на посаду міністра освіти та науки підтримали 313 нардепів.

Оксен Лісовий – кандидат філософських наук, доцент, заслужений працівник освіти України. З червня 2010 року керував Національним центром «Мала академія наук України». У 2012 році став лауреатом Державної премії України в галузі освіти.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року добровольцем пішов на фронт у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

20 березня Верховна Рада звільнила Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки України, який обіймав цю посаду з грудня 2020 року.

«Також Камишіна Олександра призначено Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. За – 312 голосів», – повідомив Желєзняк.

Камишін був менеджером у Dragon Capital і SCM, засновником компаній Latifundist Media, Grano Group, AgTech Farm та Fortior Capital.

У 2021 році працював радником міністра інфраструктури України Олександра Кубракова. Упродовж серпня – березня виконував обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця». З 1 квітня 2022 року призначений постійним головою правління компанії.

27 лютого 2023 року Камишін подав у відставку з посади голови правління «Укрзалізниці» та заявив про плани очолити офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі. 3 березня 2023 року був призначений позаштатним радником президента України.

«Рада призначила Віце-прем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Федорова Михайла. За – 311 голосів», – додав Желєзняк.

20 березня Верховна Рада звільнила Михайла Федорова з посади віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації.

Федоров обіймав посаду віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації з 29 серпня 2019 року. З 21 травня 2019 року він працює позаштатним радником президента Володимира Зеленського з цифрового напряму.