На Київщині вночі «Шахеди» влучили в гуртожитки, загинуло троє людей, поранені – семеро, серед них дитина

Новини
Зруйнований внаслідок атаки дронів Shahed гуртожиток в Обухівському районі Київщини. 22.03.2023 Фото: t.me/press_kobl

В Київській області вночі 22 березня дрони Shahed влучили у гуртожиток в Обухівському районі, внаслідок чого троє людей загинули, ще семеро отримали поранення, серед них 11-річна дитина.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

«За даними слідства, вночі 22 березня 2023 року армія РФ вкотре атакувала Київщину безпілотними літальними апаратами. Ворожі дрони влучили у гуртожитки в Обухівському районі. Внаслідок влучання зруйновано верхні поверхи будівель, сталося займання. У результаті атаки 3 людей загинуло, у тому числі водій швидкої медичної допомоги, який приїхав на виклик. За попередніми даними, до медичного закладу госпіталізовано 7 осіб, серед яких 11-річна дитина», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, триває пошук цивільних осіб, які можуть знаходитися під завалами.

Наразі на місці працюють прокурори та слідчі, які фіксують злочин армії країни-агресора, а також рятувальники.

З процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування проводить ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.