У Запоріжжі російська ракета влучила в багатоповерховий житловий будинок

Новини

У Запоріжжі 22 березня під час обстрілу російських військ ракета влучила у 9-типоверховий житловий будинок.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Facebook.

«Запоріжжя. Просто зараз російська ракета влучила в багатоповерховий будинок. Росія зі звірячою жорстокістю обстрілює місто. Влучання по житлових кварталах, де мешкають звичайні люди, діти. Країна-терорист прагне знищити наші міста, нашу державу, наших людей. Це не повинно стати «просто звичайним днем» в Україні, будь-де іще в Європі чи світі. Треба більше єдності і рішучості світу, щоб швидше перемогти російський терор і захистити життя», – написав глава Зеленський.

Він також опублікував відео з камери спостереження, яка зафіксувала, як ракета влучає у будинок.

Як повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, крім житлових будинків у Запоріжжі російські війська обстріляли також острів Хортиця.

Як повідомляє «Суспільне Запоріжжя», під час повітряної тривоги у Запоріжжі перший вибух пролунав об 11:20. За 20 хвилин у місті пролунали повторні вибухи, а за 10 хвилин – ще один.

Запорізька обласна військова адміністрація уточнює, що у житлову багатоповерхівку у Запоріжжі влучили дві російські ракети.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.