Зеленський відвідав передові позиції у Бахмуті та нагородив його оборонців

Новини
Президент Володимир Зеленський спілкується з військовослужбовцями ЗСУ у Бахмуті, 22.03.2023 Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 22 березня під час робочої поїздки в Донецьку область відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку та вручив нагороди оборонцям міста.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – сказав президент під час спілкування з військовослужбовцями.

Він також опублікував відео відвідання Бахмуту.

В свою чергу Офіс президента повідомляє, що Зеленський заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на ділянці фронту.

Також президент вручив військовослужбовцям державні нагороди.

Зокрема, орден «Золота Зірка» від Глави держави отримав артилерист, капітан Ілля Вергун, якому присвоєно звання Героя України. З 24 лютого 2022 року він бере участь у протистоянні збройній агресії Російської Федерації. Безпосередньо керував протитанковими розрахунками під час звільнення міста Тростянця Сумської області, брав участь у стримуванні противника на Ізюмському напрямку. Підрозділи під його керівництвом та за особистої участі Іллі Вергуна знищили велику кількість ворожої техніки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.