Перші танки Challenger вже доставили в Україну

Новини
Резников танки

Міністр оборони Олексій Резніков разом з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом «Майком» Миргородським та десантниками показав нову бронетехніку від західних партнерів – танки Challenger 2 від Британії, бронетранспортери Stryker і бронемашини MRAP Cougar від США та БМП Marder від Німеччини.

Про це він написав у Facebook.

«Ще рік тому ніхто б не міг подумати, що підтримка партнерів буде такою потужною. Що увесь цивілізований світ перезавантажиться і зрештою дасть опір кривавому агресору, країні-терористу РФ», – написав Резніков.

Він відзначив, що невдовзі переваги західної техніки відчують на собі російські окупанти.

«До речі, після особистого «пілотування» Challenger, як учасник трофі-рейдів можу сказати, що навіть водій Rolls Royce не буде у такому комфорті, як екіпаж цього витвору бойового мистецтва на бездоріжжі», – написав міністр.

За його словами, українські військові прозвали Challenger «слоном».

Раніше очільник Міноборони Німеччини Пісторіус заявляв, що у березні Україна отримає 21 танк Leopard 2 в модифікації A6. За його словами, 18 танків відправлять із Німеччини, ще три – з Португалії.

Як повідомлялось, 25 січня 2023 року уряд Німеччини офіційно оголосив про постачання танків Leopard 2A6 Україні та дав згоду на реекспорт цих танків з інших країн.

Крім танків Leopard 2A6, Німеччина передасть Україні 78 тягачів та 86 напівпричепів для перевезення важкої військової техніки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.