За ніч українські захисники знищили 14 із 15 дронів Shahed

Новини
Дрон-камікадзе Shahed-136 в небі над Києвом, 17.10.2022 Фото: Reuters

За ніч 28 березня українські захисники знищили 14 дронів «Шахед» із 15, яки запустили росіяни.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Вночі для завдання авіаударів противник задіяв 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136». 14 з них знищено нашими захисниками», – йдеться в повідомленні.

У штабі додають, що ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів залишається високою по всій території України.

Ворожий безпілотник поцілив у приватне підприємство у Дніпрі і спричинив масштабну пожежу під час нічної атаки 28 березня, два інші дрони росіян збили над Дніпропетровською областю, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Два безпілотники вiйськовi з повiтряного командування «Схiд» знищили. Ще один – поцiлив по приватному пiдприємству у Днiпрi. Там сталася сильна пожежа. Вогонь охопив 4 тис кв метрiв. Голова ОВА зазначив, що займання гасили кілька годин.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.