В окупованому Мелітополі зранку пролунали вибухи, місто залишилося без світла

Новини
Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

В окупованому Мелітополі вранці 29 березня в усіх районах окупованого Мелітополя було чути звуки вибухів, зокрема, в районі електропідстанції локомотивного депо. Місто і кілька прилеглих сіл залишились без енергопостачання. В окупаційній «адміністрації» Запорізької області заявили, що ЗСУ обстріляли Мелітополь з HIMARS. Постраждалих немає.

Про вибухи у Мелітополя повідомив мер міста Іван Федеров у Telegram.

«Ранкова погода у тимчасово окупованому Мелітополі: спочатку гуркіт вибухового грому і сяйво блискавок, потім густий бавовняний туман в районі підстанції локомотивного депо», – написав Федоров.

Він додав, що у північних і західних районах міста, а також у Семенівці, Тамбовці та деяких інших навколишніх селах зникло світло.

Інформацію про вибухи у Мелітополі підтвердив і представник окупаційної «адміністрації» Запорізької області, колаборант Володимир Рогов.

«Сьогодні близько 5:30 ранку у місті Мелітополь пролунала серія вибухів. Зафіксовано попадання до об’єктів локомотивного депо Мелітополя. Внаслідок обстрілу київськими бойовиками у місті пошкоджено об’єкти системи електропостачання. У Мелітополі та деяких найближчих селищах аварійно припинено подачу електроенергії. За попередніми даними, обстріл провадився з РСЗВ HIMARS, потерпілих немає», – написав Рогов у Telegram.

За його словами, аварійні служби ведуть відновлювальні роботи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter