Окупанти розграбували приватний медичний центр «Богдан» у Новій Каховці і поклали око на майно інших приватних клінік

Новини
Приватний медичний центр «Богдан» у Новій Каховці

Російські окупанти розграбували приватний медичний центр «Богдан» у Новій Каховці. Також вони почали незаконну «інвентаризацію» майна інших приватних клінік на окупованій частині Херсонщини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Загарбники вивезли обладнання з імунологічної лабораторії приватного медичного центру «Богдан» для проведення аналізів і досліджень на гормони, онкомаркери і інфекції вартістю в мільйони гривень.

«Про це я дізналася кілька тижнів тому. А буквально днями мені стало відомо, що окупанти вивезли не лише це, а й усе інше обладнання нашого центру. Тепер там нічого немає, воно розграбоване повністю», – розповіла ЦЖР директорка медичного центру «Богдан» Ірена Лепень.

За інформацією з інших джерел ЦЖР відомо, що російські окупанти останнім часом проводять «інвентаризацію» в інших приватних медичних клініках окупованого Каховського району. Приміром, днями заступник гауляйтера Каховки, колаборант Вадим Ктітор вдерся до місцевої приватної стоматполіклініки і фотографував залишки обладнання.

Тим часом у Каховській центральній міській лікарні ім. родини Панкеєвих окупанти попередили про остаточний «перехід» підприємства в російське «правове поле» і анонсували нові кадрові «призначення».

Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти замінили так званого «міністра охорони здоров’я Херсонської області». Замість колаборанта Вадима Ільмієва на цю «посаду» призначили громадянина Росії Артиша Сата, який раніше очолював міністерство охорони здоров’я російської Республіки Тува.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter