США оголосить про військову допомогу Україні на $2,6 млрд – ЗМІ

Новини
ПВО NASAMS

Влада США в понеділок може оголосити про виділення чергового пакета військової допомоги Києву на суму в $2,6 млрд.

Про це повідомляють західні ЗМІ з посиланням на американських офіційних осіб.

До пакета, серед іншого, увійдуть різні типи боєприпасів, протитанкове озброєння, РЛС повітряного спостереження, спорядження для форсування водних перешкод, ремонтно-евакуаційні машини, ракети для систем ППО NASAMS.

У повідомленнях наголошується, що робота над цією військовою допомогою в США ще не завершена, і тому в переліку переданого озброєння можуть відбутися зміни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на загальну суму 350 мільйонів доларів.

США будуть продовжувати масштабну гуманітарну й бюджетну підтримку України в умовах її протистояння у війні, розв’язаній Росією, та планують до вересня 2023 року передати українській стороні 7,4 млрд доларів допомоги.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.