Ще трьом поліцаям, які працювали в окупаційних репресивних органах на Херсонщині, повідомили про підозру

Новини
полиция херсонская область

СБУ заочно повідомила про підозру ще трьом поліцаям, які працювали на окупантів у незаконно створених репресивних органах Херсонської області. 61-річній Тетяні Фоміній, 51-річному Анатолію Кірюшину і 24-річному Павлу Крайнову загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозр.

У цих документах йдеться, що всі три підозрювані добровільно погодились працювати на окупантів в незаконно створеній силовій структурі. За їхньою допомогою росіянам вдалося запустити роботу репресивних органів і придушувати рух опору окупації.

Мешканка Херсона Тетяна Фоміна, 1 вересня 1961 р. н., працювала на посаді – «начальник управління фінансового забезпечення головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області (далі – ГУ МВС)». 

Мешканець Олешок Херсонського району Анатолій Кірюшин, 25 лютого 1972 р. н., перебував на трьох посадах – «в. о. заступника начальника відділу з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС», «в. о. заступника начальника відділу інспекції по особовому складу управління кадрового забезпечення ГУ МВС» і «старший уповноважений з особливо важливих справ відділу перевірок та реалізації оперативної інформації оперативно-розшукової частини власної безпеки ГУ МВС».

А мешканець Херсона Павло Крайнов, 11 травня 1998 р. н., працював на окупантів «старшим слідчим слідчого відділу Суворовського міського відділу поліції».

Тетяна Фоміна, Павло Крайнов, Анатолій Кірюшин

Тетяна Фоміна, Павло Крайнов, Анатолій Кірюшин

Усім трьом працівникам окупаційної поліції повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України. За вчинене їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Перед звільненням Херсона всі вони втекли на окуповану територію області і там переховуються від правосуддя.

Як писав ЦЖР, 18 березня СБУ повідомила про підозру кільком десяткам поліцаїв, які працювали на російських окупантів у Херсонській області. Всім їм загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.