Розвідка Британії прогнозує нові звільнення генералів в армії РФ через провальні операції на Донбасі

Новини
Російський генерал Рустам Мурадов Фото: Sputnik

Британська розвідка прогнозує нові звільнення генералів в російській армії, оскільки війська РФ провалюють досягнення поставлених Кремлем цілей на Донбасі.

Про це у щоденному огляді повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, Міноборони Росії, ймовірно, звільнило генерал-полковника Рустама Мурадова з посади командувача Східного угрупування військ в Україні.

«Східне угрупування військ під керівництвом Мурадова зазнало надзвичайно значних втрат за останні місяці, оскільки його погано продумані атаки неодноразово не зуміли захопити місто Вугледар у Донецькій області. Операції викликали гостру публічну критику з боку різних російських коментаторів, включно з військовими самого Мурадова», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці нагадали, що Мурадов очолив Східне угрупування військ після його провальної спроби штурму Києва з північного заходу під час початкового повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Наразі він є найбільш високопоставленим російським військовим, якого звільнили у 2023 році, але ймовірно, таких звільнень буде більше, оскільки Росія, як і раніше, не може досягти своїх цілей на Донбасі», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.