В Мелітополі окупанти віджали відомий медичний центр «Авіценна»

Новини
Медичний центр «Авіценна» в Мелітополі. Фото: Олександр Семенюта

Окупанти на Запоріжчині продовжують грабувати місцеве населення під виглядом «націоналізації». Майно українських громадян, які не пішли на співпрацю з ворогом, захоплюють і передають росіянам або місцевим колаборантам. Ті в свою чергу, продовжують працювати під брендом українських компаній та на їхньому обладнанні. Так відбулося з відомим мелітопольським приватним медичним центром «Авіценна».

Про захоплення закладу Центру журналістських розслідувань повідомив законний власник клініки Олександр Семенюта.

«В листопаді 2022 року в центр прийшли озброєні росіяни, які опечатали приміщення, забрали ключі і повідомили співробітникам, що для продовження роботи власник має з’явитися в «міністєрство» для реєстрації. Звісно, про це не могло бути і мови. З того часу клініка стояла закрита, а ключі були тільки в окупантів», – розповів Семенюта.

За його словами, після цього клініку двічі грабували. Спершу місцевий лікар-колаборант, який забрав обладнання гінекологічного кабінету, а потім невстановлені особи, які підігнали авто і винесли меблі та техніку. 

В середині березня 2023 року законному власнику клініки мелітопольці з окупації повідомили, що в приміщенні медцентру невідомі влаштували прибирання. 

Днями реклама клону медичного центру «Авіценна» з’явилася у Facebook і Telegram.

Місцеві повідомляють, що прийом там ведуть педіатр Наталя Клепова, невролог Наталя Прянікова, гінеколог Наталя Малярчук і ендокринолог Марина Клименко. В медцентрі роблять забор крові та мамографію. 

Медичний центр «Авіценна» працює в Мелітополі з 2006 року, в приміщення, яке зараз «націоналізували» окупанти, центр переїхав у 2009 році.

Повноцінна робота медцентру припинилася в квітні 2022 року після виїзду лікарів на підконтрольну Україні територію.

Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області розграбували майно та обладнання медичної компанії «Діасервіс», а приміщення вже оголосили безхазяйним і готують до «націоналізації».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.