Болгарія закриває свої порти для всіх російських суден

Новини

Болгарія закрила свої порти для входу усіх суден, сертифікованих російським морським реєстром судноплавства.

Про це повідомляє PortSEurope.

«З 8 квітня 2023 року доступ до морських і річкових портів Болгарії заборонений для всіх суден, незалежно від прапора, під яким вони ходять, які сертифіковані російським морським реєстром судноплавства», – йдеться у повідомленні.

Рішення пов’язане з директивою Євросоюзу щодо виконання санкцій.

Уряд Болгарії ввів заборону на вхід до своїх портів для суден під російським прапором з 17 квітня минулого року у рамках п’ятого пакету загальноєвропейських санкцій. Тепер  заборону розширено на російські судна, що ходять під прапорами інших країн. 

Нагадаємо, 7 жовтня 2022 року Рада Європейського союзу прийняла постанову у зв’язку з військовою діяльністю росії в Україні, згідно з якою запроваджуються додаткові обмежувальні заходи для суден, які перебувають у російському морському регістрі судноплавства. Усі свідоцтва, видані Російським морським регістром від імені держави-члена ЄС до 7 жовтня 2022 року, мають бути анульовані, а їхня дія призупинена до 8 квітня 2023 року відповідною державою ЄС.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter