Україна повернула ще 31 викрадену РФ дитину

Новини
дети
War refugees from Ukraine at the Slovak border crossing Vysne Nemecke, on March 6, 2022. Ukrainians are fleeing the war after Ukraine was attacked by Russia. (CTK Photo/Ondrej Deml)

В Україну 8 квітня повертається 31 депортована росіянами українська дитина.

Про повідомив виконавчий директор БО «Save Ukraine», Уповноважений Президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.) Микола Кулеба.

«Зараз до Києва прямує 31 дитина. Ці діти через 3-4 години приїдуть у столицю. Це була 5-та наша рятувальна місія, і вона була особлива не тільки за кількістю дітей, яких ми врятували, а й за складністю. На жаль, бабуся, яка мала забрати двох дітей, померла під час цієї місії», – сказав він.

За словами Кулеби, через це в Україну повернули не 33 дитини, як планувалося, а 31. Він уточнив, що потрібно буде повернути тіло цієї жінки в Україну і дітей, яких вона мала забрати.

Кулеба закцентував на довготривалих і багаторазових допитах  ФСБ. «Тому не дивно, що серце бабусі спинилося», – додав виконавчий директор БО «Save Ukraine».

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter