Окупанти виселяють у Маріупольському районі село, щоб розмістити там своїх військових – Андрющенко

Новини
Супутниковий знімок села Лісне у Маріупольскому районі Фото: Google maps

Російські окупанти виселяють у Маріупольському районі мешканців села Лісне, щоб розмістити там своїх військових.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Окупанти виселяють ціле село Маріупольського району заради розміщення. Поруч з смт. Нікольське прямо посеред лісу знаходиться село Лісне. Дуже зручно для розміщення військових. По-перше, посеред лісу подалік від зайвих очей. По-друге, поруч з основним місцем розташування окупантів в самому Нікольському», – написав Андрющенко.

Він додав, що сприяє окупантам у виселенні мешканців села фактично на вулицю з «націоналізацією» будинків колаборантка Наталія Муха.

«Формально-вигаданий привід – відсутність підтвердження права власності та особи. Тому, що відсутні домові книги згоріли у конторі лісгоспу у Маріуполі. Залишилось 7 родин, з тих що давно живуть, і там здебільшого пенсіонери, є декілька родин, що переїхали туди із Маріуполя», – додав радник міського голови.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.