У Каховці на Херсонщині російські окупанти захопили приміщення ще двох банків

Новини
Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук (ліворуч) біля захопленого окупантами відділення «УкрСіббанку». Фото: скріншот окупаційного тг-каналу

У Каховці Херсонської області російські окупанти захопили приміщення ще двох банків. У відділенні «Альфа-Банку» вони відкрили так званий паспортний стіл, а у відділенні «Укрсіббанку» – «громадську приймальню».

Про це повідомляють окупаційні телеграм-канали і мешканці міста, передає Центр журналістських розслідувань.

У приміщенні «Альфа-Банку» на вулиці Фаїни Гаєнко, 20, окупанти відкрили так званий паспортний стіл, де організували роздачу російських паспортів.

Також окупанти розграбували відділення місцевого «Укрссіббанку» на вулиці Пушкіна, 103. У ньому вони відкрили так звану «громадську приймальню».

Раніше загарбники розграбували відділення «Ощадбанку», «МТБ Банку». В цьому брали активну участь колаборанти Ігор Філіпчук і Олена Філіпчук – батьки гауляйтера Каховки Павла Філіпчука. Олена Філіпчук з минулого літа очолює так званий «пенсійний фонд» у Каховці, однак у місті давно не з’являється. Для цього «пенсійного фонду» окупанти захопили приміщення і майно відділу державної реєстрації Каховської міськради на вул. Пушкіна, 71.

Як повідомляв ЦЖР, 28 липня 2022 року у Каховці російські окупанти захопили відділення державного «Укргазбанку» на вул. Набережній, 3.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.