Іспанія відправить Україні 6 танків Leopard 2A4 – Міноборони

Новини
Leopard 2A4
Leopard 2A4

Найближчими днями Іспанія відправить до України шість танків Leopard 2A4.

Про це заявила міністр оборони Маргарите Роблес.

Зазначається, що танки прибудуть до кінця квітня. Ще чотири танки наразі на ремонті.

Міністр оборони Олексій Резніков разом з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом «Майком» Миргородським та десантниками показав нову бронетехніку від західних партнерів – танки Challenger 2 від Британії, бронетранспортери Stryker і бронемашини MRAP Cougar від США та БМП Marder від Німеччини.

Раніше очільник Міноборони Німеччини Пісторіус заявляв, що у березні Україна отримає 21 танк Leopard 2 в модифікації A6. За його словами, 18 танків відправлять із Німеччини, ще три – з Португалії.

Як повідомлялось, 25 січня 2023 року уряд Німеччини офіційно оголосив про постачання танків Leopard 2A6 Україні та дав згоду на реекспорт цих танків з інших країн.

Крім танків Leopard 2A6, Німеччина передасть Україні 78 тягачів та 86 напівпричепів для перевезення важкої військової техніки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.