На Миколаївщині внаслідок обстрілу військ РФ загинули двоє підлітків

Новини
ракетный удар

Російські війська у неділю, 16 квітня, здійснили обстріл Снігурівської громади Миколаївської області, внаслідок чого загинули двоє підлітків 2005 року народження.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“Минулої доби, 15 квітня, о 10:00 ворог здійснив обстріл населеного пункту Горохівської громади Баштанського району. Пошкоджено будівлю дитячого садка та клубу. Без постраждалих”, – зазначив Кім.

За його словами, вночі 16 квітня, о 02:20 ворожого ракетного обстрілу зазнала Снігурівська громада. За попередніми даними, росіяни застосували зенітно-ракетні системи С-300. В одному з населених пунктів громади внаслідок обстрілу загинули двоє підлітків 2005 року народження. Пошкоджені житлові будинки, навчальний заклад та приватне підприємство.

У Снігурівці пошкоджені два навчальні заклади, лікарня, будинок культури та житлові будинки. За попередньою інформацією, без постраждалих.

За словами Кіма, у Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.