Минулого тижня Україна повернула з полону 230 людей – ГУР

Новини

Із російського полону упродовж минулого тижня вдалося повернути 230 українців.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Це справжнє диво, але за цим дивом, звичайно, стоїть велика копітка робота. І робота важка, тому що мова йде про, як би це не важко було говорити, про певну взаємодію із окупантами, із державою-агресором, стосовно обмінів. Із державою, яка нехтує міжнародним правом, яка здебільшого не цінує життя навіть власних військових і громадян. Тим не менш, Україна використовує всі інструменти для того, щоб повертати своїх. І ось за тиждень, що минув, це, власне, 230 повернутих людей», – сказав Юсов.

Він уточнив, що «зараз дуже багато деталей ми зараз не можемо обговорювати, деталі будуть відомі згодом уже після перемоги і після того, як останній полонений повернеться додому».

«Але зараз ми розуміємо, що робота триває, і чекаємо на наступні новини і наступні обміни. Вони обов’язково будуть. Кожен має повернутися», – наголосив представник ГУР МОУ.

Україна з Росією провели великий Великодній обмін полоненими: повернули 130 людей.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.