РФ перекидає до Бахмута додаткові сили з лінії фронту в районі Донецька – розвідка Британії

Новини
Фото: facebook.com/easternforces

Британська розвідка вказує, що Росія перекидає на Бахмутський напрямок додаткові сили, забираючи їх з лінії фронту в районі Донецька.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Уздовж лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реальна ймовірність того, що Росія скоротила чисельність військ і скорочує наступальні дії навколо Донецька, швидше за все, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський сектор», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британській розвідці, у Бахмуті сили російської армії та ПВК «Вагнер» продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної лінії. Українські сили загалом стримують російське оточення з півдня вздовж вулиці Корсунської, старої головної дороги на захід від міста.

«Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного скорочення своїх підрозділів навколо Бахмута стала критично важливим питанням, оскільки Україна хоче вивільнити наступальні сили, в той час як Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.