Резніков підтвердив прибуття в Україну ЗРК Patriot з Німеччини

Новини
ЗРК Patriot збройних сил Німеччини. Фото: Міноборони ФРН

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив прибуття в Україну зенітних ракетних систем Patriot, які надала Німеччина.

Про це Резніков повідомив у Twitter.

«Сьогодні наше красиве українське небо стає більш безпечним, тому що в Україну прибули ЗРК Patriot. Наші сили ППО опанували їх так швидко, як тільки могли. І наші партнери дотрималися свого слова. Це результат складної роботи під керівництвом нашого президента Володимира Зеленського», – написав міністр оборони.

Він також подякував за підтримку главі Пентагону Ллойду Остіну, міністру оборони ФРН Борису Пісторіусу, Федеральному міністерству оборони, міністру оборони Нідерландів Кайсі Оллонгрен, а також народам США, Німеччини та Нідерландів.

«Ми переможемо разом», – наголосив Резніков.

Як повідомлялось, 18 квітня 2023 року уряд Німеччини оголосив про передачу Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot та ракет до них. Кількість ракет не називається.

MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс, що виробляється групою американських компаній на чолі з Raytheon. Комплекс створювали як універсальний засіб протиповітряної оборони на середніх та великих висотах для забезпечення протиракетної оборони на рівні армії США. ЗРК Patriot здатен уражати повітряні цілі на висоті до 24,2 км, а його дальність залежить від типу ракети і становить від 50 до 160 км. Максимальна швидкість цілі, яку може ефективно перехопити ЗРК, становить 1600 м/c.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.