У Києві бачили космічне тіло, яке увійшло в щільні шари атмосфери – Центр спецконтролю

Новини
Киев вспышка

У Головному центрі спеціального контролю заявили, що напередодні о 21:57 за київським часом, ймовірно, космічне тіло увійшло в щільні шари атмосфери.

Про це повідомляє Головний центр спецконтролю.

«19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться в Київській області», – ідеться у повідомлені.

Киев вспышка

У Центрі спецконтролю зазначили, що подія ймовірно пов’язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється.

Головний центр спеціального контролю здійснює моніторинг геофізичних явищ на території України та земної кулі виконує функції Національного центру даних Міжнародної системи моніторингу Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

  • Близько 22:00 години 19 квітня у небі на Києвом спостерігали яскравий спалах повітряного об’єкта. У КМВА припустили, що це явище могло стати результатом падіння на Землю космічного супутника Національне агентство США з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA).
  • Своєю чергою у NASA спростувало твердження, що спалахи на Києвом могли бути спричинені падінням з орбіти супутника RHESSI.