Від початку війни в Україні від мін загинули 124 людини, з них шестеро дітей – Міноборони

Новини
Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україні від мін загинули 124 людини, зокрема шестеро дітей.

Про це повідомив начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони України, керівник секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності Руслан Берегуля в ефірі національного телемарафону.

«На сьогодні, за нашими даними, загинули 124 українці, з них, на жаль, шестеро дітей. 286 дістали поранення, з них 33 дитини», – сказав Берегуля.

За його словами, на сьогодні потенційно «забрудненими» вважаються всі території, на яких велися або ведуться активні бойові дії, території під тимчасовою окупацією, а також території, по яких було завдано ракетних або авіаційних ударів. «На сьогодні, це приблизно 174 тис. кв. км, включно з морськими акваторіями», – зазначив Берегуля.

Начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони розповів, що площа деокупованих територій, на яких проводять обстеження, становить 45 тис кв км, з яких 17 тис кв км – це землі сільськогосподарського призначення.

Він зазначив, що заходи з розмінування наразі проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. Найбільше постраждали від мін на сьогодні території Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter