За час повномасштабної війни Україна визволила з полону РФ 2238 людей – Зеленський

Новини
Зеленский

Україна за час повномасштабної війни звільнила з російського полону 2 238 осіб, 140 із них є цивільними особами.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас у Житомирі.

«За цей час ми звільнили з полону 2 238 осіб… З цих 2 238 осіб 140 – цивільні.

Працюємо над звільненням як військових, так і цивільних… Ми працюємо постійно і будемо продовжувати це робити».

Як зазначив глава держави, робота Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ проводиться щодня в режимі 24/7.

У Росії і на тимчасово окупованих територіях існує кілька десятків місць утримання українських військовополонених, але практично в жодному з них не отримують медичної допомоги. При цьому всі вони «проходять м’ясорубку допитів та тортур», повідомив заступник начальника науково-дослідного відділу супроводу заходів внутрішньої комунікації Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Володимир Пєтухов на брифінгу у Харкові.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter