У західних районах Бахмута тривають важкі бої на коротких дистанціях – розвідка Британії

Новини
Бойові дії у місті Бахмут Донецької області Фото: AP

За даними британської розвідки, у західних районах міста Бахмут Донецької області тривають важкі бої на коротких дистанціях. Україна прагне зберегти контроль над своїм маршрутом постачання до міста.

Про це у щоденному оглядів повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Важкі бої на ближніх дистанціях тривають у західних районах міста Бахмут Донецької області. Ключовою подією минулого тижня стали бойові дії на околицях міста, особливо поблизу села Хромове, оскільки Україна прагне зберегти контроль над своїм маршрутом постачання 0506», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, інші варіанти постачання до Бахмута, ймовірно, ускладнені через багнюку на ґрунтових дорогах.

«Оскільки місто зазнає атак вже понад 11 місяців, українська оборона Бахмуту стала одним з елементів набагато глибшої оборонної зони, до якої входить місто Часів Яр на заході», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter