У Севастополі з ночі горить нафтобаза, окупанти скаржаться на безпілотник

Новини
Севастополь нефтебаза
Пожежа на нафтобазі в Севастополі, 29.04.2023 Фото: соцмережі

В окупованому Севастополі вночі 29 квітня «загорілася» нафтобаза в Козачій бухті. Окупаційний «уряд» поскаржився, що об’єкт атакував безпілотний апарат.

Як повідомив так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв, горить резервуар із паливом у районі вулиці братів Манганарі у мікрорайоні Козача Бухта.

«За попередньою інформацією, спалах стався через влучення БПЛА. На місці працюють усі необхідні спецслужби. Площа пожежі близько 1000 кв м, пожежі присвоєно 4 клас, за постраждалими інформація уточнюється. Ситуація під контролем наших пожежних та всіх оперативних служб. На місці 18 пожежних розрахунків, 60 вогнеборців доблесно борються з вогнем, очікується прибуття пожежного поїзда. 4 ранг пожежі – найскладніший з усіх можливих. Оскільки обсяг палива великий, то буде потрібно час на локалізацію займання», – повідомив він.

Развожаєв запевняє, що ніхто з людей не постраждав. І просить місцевих жителів зберігати спокій.

Тим часом, у соціальних мережах публікують багато відео пожежі.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.