Внаслідок обстрілу Херсона поранена жінка – прокуратура

Новини
Наслідки обстрілу військами РФ Херсона, 30.04.2023. Фото: investigator.org.ua

Внаслідок нічного обстрілу Херсона, який 30 квітня здійснили російські війська з РСЗВ та ствольної артилерії, уламкові поранення отримала жінка. Ворожими снарядами пошкоджено адмінбудівлі та 12 житлових багатоповерхівок.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Близько 02:00 ночі на 30 квітня 2023 року російські військові вчергове почали обстрілювати центральну частину міста Херсона. Унаслідок цього уламкові поранення отримала жінка. Ворожими снарядами пошкоджено адмінбудівлі та 12 житлових багатоповерхівок», – йдеться у повідомленні.

Наслідки обстрілу військами РФ Херсона, 30.04.2023. Фото: investigator.org.ua

За попередніми даними, ворожі війська обстрілювали місто з РСЗВ та ствольної артилерії. Наслідки збройної агресії РФ документують прокурори спільно зі слідчими ГУНП в Херсонській області.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.