Кожен, хто скоїв воєнні злочини в Україні, буде знайдений і знищений у будь-якій частині світу – Буданов

Новини
Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Фото: t.me/DIUkraine

Усі відповідальні за вчинення воєнних злочинів і злочинів проти людяності в Україні, будуть знайдені та знищені у будь-якій частині світу.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю американському телеканалу PBS, повідомляє пресслужба ГУР.

«Кожен, хто здійснив воєнні злочини чи злочини проти людяності в Україні, в тому числі дуже кричущі, наприклад, групове зґвалтування чи вбивство цивільних і дітей, буде знайдений та знищений у будь-якій частині світу», – сказав Буданов.

Він додав, що для цього в України «достатньо власних сил і засобів».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.