В окупованому Токмаку внаслідок ракетного удару ВСУ зруйнована база окупантів

Новини
Триповерхівка в Токмаку, яка постраждала внаслідок роботи ППО окупантів. Фото: місцевий телеграм-канал

В Токмаку на Запоріжчині внаслідок ракетного удару Збройних сил України, що стався 1 травня, поменшало техніки окупантів, а частина колаборантів, які святкували в місцевому кафе «День трудящіхся» – в лікарні.

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних та відкритих джерел.

Мешканці Токмаку розповідають, що близько 20 години 1 травня їх налякали голосні вибухи. Після цього в частині міста зникла електроенергія, зв’язок та вода.

«Спочатку було кілька дуже гучних вибухів, потім серія тихіших, металевих, таких, ніби спрацювало ППО, бо ми тут вже навчилися трохи розрізняти звуки роботи артилерії», – розповіла мешканка окупованого міста.

За інформацією токмаччан, від спрацювання російського ППО ушкоджень зазнали багатоквартирні будинки неподалік автовокзалу на вул. Революційній. В триповерхівках розбиті вікна та балкони, пошкоджений дах.

Також місцеві повідомили, що є влучання на територію АТП, де окупанти тримали свою техніку.

Телеграм-канал «Гнила черешня» повідомив, що в результаті ракетної атаки постраждало кафе «Лагуна», де окупанти та місцеві колаборанти відзначали «День трудящіхся». За даними Телеграм-каналу є загиблі й поранені.

Окупаційні медіа повідомляють про загибель «двох мирних мешканців» та пожежу в одному з будинків.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.