РФ не має достатньо боєприпасів для досягнення успіху в наступі – розвідка Британії

Новини
Наслідки обстрілу військами РФ Херсона, 29.02.2023 Фото: kherson.ipc.org.ua

РФ не має достатньо боєприпасів для досягнення успіху в наступі.

Про це повідомляє міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Британські військові звертають увагу на повідомлення про звільнення заступника міністра оборони Росії Михайла Мізінцева, який відповідав за матеріально-технічне забезпечення та перебував на посаді лише вісім місяців.

За повідомленням, інформація щодо звільнення Мізінцева підкреслює, що проблеми з матеріально-технічним забезпеченням залишаються в центрі непростої кампанії Росії в Україні.

«Росія не має достатньо боєприпасів для досягнення успіху в наступі. Нестача боєприпасів спричиняє внутрішні розбіжності, особливо між Міністерством оборони Росії та групою Вагнера. Росія продовжує надавати найвищий пріоритет мобілізації своєї оборонної промисловості, але вона все ще не в змозі виконати вимоги воєнного часу», – вважає британська розвідка.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.