Наталія Казарян, яка займалася «гуманітаркою» в Новій Каховці і зливала коханцю-ФСБшнику дані про розташування ЗСУ, заробила на довічне позбавлення волі

Новини
Наталія Казарян
Наталія Казарян, колаборантка

41-річна Наталія Казарян, мешканка смт Дніпряни Новокаховської громади Херсонської області, очолила окупаційній центр гуманітарної допомоги. Також вона збирала дані про місцезнаходження ЗСУ і критичної української інфраструктури та передавала їх своєму коханцю, співробітнику ФСБ РФ Дєнісу Журавльову. За скоєні злочини СБУ повідомила їй про підозру в державній зраді – за ч. 2 ст. 111 КК України. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст документу.

Слідчі встановили, що 41-річна Наталія Казарян з Дніпрян добровільно почала співпрацювати з окупантами і очолила їхній «центр гуманітарної допомоги» в Новій Каховці. Також вона брала участь у зйомках пропагандистських сюжетів загарбників на території міста.

Згодом Наталія Казарян познайомилась зі співробітником ФСБ РФ Дєнісом Журавльовим, 13 січня 1989 р. н. «У них виникли дружні та теплі стосунки», – йдеться в повідомленні про підозру.

ФСБшник запропонував своїй новій подрузі зливати йому інформацію про місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури України, ЗСУ і співробітників українських правоохоронних органів. Для цього Наталія Казарян почала розміщувати оголошення про «працевлаштування» у різноманітних телеграм-спільнотах. Під час «співбесіди» з претендентами на роботу вона від імені особи чоловічої статі з’ясовувала їхнє ставлення до російської збройної агресії, про політичні погляди і пропонувала здійснювати фото і відеофіксацію необхідних росіянам об’єктів на підконтрольній українській території. За надану інформацію вона обіцяла винагороду в $100-150. 

«Внаслідок передачі Наталією Казарян інформації Дєнісу Журавльову відбувались неодноразові ворожі обстріли з артилерійських систем та/або за допомогою ракетних ударів, що призводило до людських втрат цивільного населення в Україні», – вказано в повідомленні про підозру.

Санкція статті, за якою Наталія Казарян підозрюється у вчиненні злочину передбачає покарання позбавленням волі на строк 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР, двоє співробітників Міністерства внутрішніх справ Татарстану знищено, ще двоє отримали поранення під час ракетного удару по кафе в окупованому Токмаку на Запоріжчині, в якому вони святкували 1 травня. Також є постраждалі серед місцевих колаборантів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.